Golf

Hur är det egentligen med olika klubbor? Slår man längre med en viss typ av klubba? Vad skulle du värdera på en skala mellan 1-10, för att kunna slå 20-40m länge? Eller vad skulle du värdera för att undvika att slå en draw varje gång du försöker ta i lite extra från tee? Sitter längden verkligen i klubborna eller kan det vara så att det är din fysik, rörlighet och balans som begränsar dig i ditt golfspel?

Annika Sörenstam och Tiger Woods var de första golfspelarna som verkligen tog fysträningen till en helt ny nivå vid sidan av sitt golfspel. De insåg de positiva effekterna av att vara stark och explosiv i kroppen, ha en bra rörlighet, en otrolig bålstabilitet samt koordination för att kunna ha samma förutsättningar vid varje slag. Många golfspelare oavsett nivå har tagit efter deras sätt att träna och specifik golfträning ligger idag på en helt annan nivå än vad den gjorde för några år sedan. Styrka, rörlighet, koordination och balans är de 4 viktigaste grundpelarna för att vara en duktig golfspelare.

Här är några punkter som absolut påverkar ditt spel negativt:

  • Du har en muskelär obalans i kroppen, vilket gör att du inte kan utveckla maximal kraft.
  • Du kan vara stel i bröstryggen, vilket kommer hämma din uppställning.
  • Du kan vara stel i höften, vilket påverkar din baksving negativt.
  • Du är svag i bålen, vilket gör att din kropp flyttar sig i framsvingen.
  • Du är fysiskt svag och orkar inte gå en hel runda med 100% fokus.

*alla priser är inkl moms.

 

Golfträning är så mycket mer än att slå några extra bollar på ranchen. Golfträning är den fysträning som jag tycker är roligast. Det kräver speciella rörelser och övningar för att komma åt den specifika träningen. Golfträningen blir lätt rolig och utvecklande då man ganska snabbt märker och känner resultat. Golf är den svåraste sporten man kan utöva, både psykiskt och fysiskt. Att vrida upp sin kropp maximalt i baksvingen och explodera med all sin kraft mot bollen utan att flytta sin kropp från sin roterande kärna är en extremt komplex rörelse, vilket sätter enormt hårda krav på din kropp.

Vi kan tillsammans med enkla tester se på vilken nivå du ligger på idag och på vilken nivå du skulle vilja ligga för att gynna ditt golfspel.

Priser
Golf Personlig träning
-en screening av kroppen, samt rörlighetstester sker vid första träningstillfället.
det ingår ett rörlighetstränings- samt ett styrketräningsrogram/grundprogram som du kan
följa när du tränar själv.

  • 5ggr      2750kr (550kr/tim)
  • 10ggr   4800kr (4800kr/tim)